Jednoduchý recept

Sýr smažený v pivním trojobalu

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sýr smažený v pivním trojobalu 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52203

Ingredience

4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
6 polévková lžíce Strouhanka
8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 543kJ
3% Sacharidy 9 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 215 mg
13% Bílkoviny 7 g

Sýr smažený v pivním trojobalu postup přípravy receptu:

1

Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.

2

Plátky tvrdého sýru postupně dvakrát za sebou obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance.

3

Dvojí obalení zaručí, že se sýr při smažení nerozteče.

4

V pánvi rozehřejeme olej a obalené sýry v něm smažíme dozlatova z obou stran.

5

Sýr na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept