Jednoduchý recept

Sterilované smažené houby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52206

Ingredience

1 kg Houby čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 609kJ
4% Sacharidy 13 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 142 mg
20% Bílkoviny 12 g

Sterilované smažené houby postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

2

V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.

3

Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.

4

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept