Jednoduchý recept

Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52207

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 278kJ
3% Sacharidy 12 g
2% Tuky 1 g
7% Sodík 140 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku postup přípravy receptu:

1

Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme.

2

Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.

3

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept