Bramborový pivní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový pivní guláš
Bramborový pivní guláš
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kg | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 948,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Salám měkký, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový pivní guláš postup přípravy receptu:
1 | Salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájené cibule, přisypeme mletou papriku, nakrájené brambory, přilijeme pivo, promícháme a pod pokličkou dusíme. |
3 | Když brambory začnou měknout, přidáme do hrnce kolečka salámu, guláš opepříme, osolíme a dusíme, až je vše měkké. Potom přilijeme mouku rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme vařit, až guláš zhoustne. |
4 | Porce guláše na talířích můžeme posypat nakrájenou cibulí a podáváme je s pečivem. |