Jednoduchý recept

Hříbkový salát sterilovaný

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Hříbkový salát sterilovaný 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52212

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
20 g Cukr krystal
1 kg Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 278kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
65% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 4 g

Hříbkový salát sterilovaný postup přípravy receptu:

1

Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.

2

Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.

3

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept