Recept

Salát z mrkve s holandskou omáčkou z gorgonzoly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52236

Ingredience

Na salát
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Mrkev kořen
10 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
Na holandskou omáčku
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 713kJ
4% Sacharidy 14 g
190% Tuky 143 g
22% Sodík 439 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát z mrkve s holandskou omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Mladou mrkvovou nať z připravené mrkve nasekáme najemno. Mrkve opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na šikmé plátky. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo a vsypeme na ni mrkvové plátky. Podlijeme vodou a dusíme 10 minut.Pak přidáme nadrobno nasekanou petrželku a odstavíme z plotny.

2

Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.

3

Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.

4

Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.

5

Vývar z vína a octa scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne. Potom do krému postupně vešleháváme i tekuté máslo. V pánvi rozmačkáme gorgonzolu se smetanou a zahřejeme, aby se roztavila. Vzniklou omáčkou přelijeme mrkvové plátky a nakonec ještě posypeme nasekanou natí z mrkve.

Poznámka

Potřebujeme mrkev s natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept