Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Basilejské perníky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52238

Ingredience

50 g Citronová kůra
1 kg Cukr krupice
1 dl Griotka
15 g Hřebíček
600 g Kandované ovoce
1,5 kg Mandle
2 kg Med včelí
2,5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
20 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 157kJ
37% Sacharidy 133 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 18 mg
27% Bílkoviny 15 g

Basilejské perníky postup přípravy receptu:

1

Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.

2

Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.

3

Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Basilejské perníky
Basilejské perníky jsou velice snadnou variantou na vánoční cukroví, vykrájela jsem je formičkou, což mi přišlo snadnější a i chuťově nejsou špatné.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept