Jednoduchý recept

Rožmberský kapr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5224
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Hříbky čerstvé
600 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
14% Sodík 271 mg
52% Bílkoviny 29 g

Rožmberský kapr postup přípravy receptu:

1

Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.

2

Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.

3

Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.

4

Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.

5

Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.

Poznámka

K příloze podáváme vařené či orestované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept