Jednoduchý recept

Penne se špenátem a stiltonem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Penne se špenátem a stiltonem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52241

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Muškátový oříšek
45 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
90 g Stilton
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Penne
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
90 g Špenát listový čerstvý
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 917 kcal
Kilojoule 3 837kJ
27% Sacharidy 96 g
61% Tuky 46 g
23% Sodík 453 mg
50% Bílkoviny 28 g

Penne se špenátem a stiltonem postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

2

V pánvi na rozehřátém másle restujeme nadrcený česnek 1 minutu. Přilijeme smetanu, podusíme 2-3 minuty a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.

3

Očištěné, nakrájené houby krátce podusíme ve vlastní šťávě a vmícháme do smetanové směsi. Potom přidáme uvařené penne, promícháme a prohřejeme. Dále přidáme omytý, nakrájený špenát, rozdrobený sýr, špetku muškátového oříšku a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme.

4

Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i čerstvé hříbky, stilton můžeme nahradit nivou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept