Domácí švýcarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí švýcarky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5227 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
250 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 283,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domácí švýcarky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kvásek z mouky, špetky cukru a vlažného mléka. |
2 | Přidáme 6 lžíc tuku a vejce a zaděláme těsto. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme na oválnou placku, pomažeme tukem a pocukrujeme zbylým cukrem. |
4 | Nakrájíme na pruhy, stočíme a zmáčkneme na šneky. |
5 | Omastíme a při 175 stupních pečeme. |
6 | Hotové pomažeme tukem a přikryjeme. |