Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52275 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fusilli |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 38,6mg |
Draslík | 303,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 303,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme. |