Jednoduchý recept

Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52275

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
100 g Cibule
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Parmezán
20 g Sůl
350 g Těstoviny Fusilli
3500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
22% Sacharidy 78 g
28% Tuky 21 g
125% Sodík 3 g
37% Bílkoviny 21 g

Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept