Zapečené cannelloni se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené cannelloni se špenátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52278 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Cannelloni |
30 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Na bešamel | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na špenát | |
30 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mozzarella |
250 g | Špenát listový čerstvý |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 387,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 647,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mozzarella, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené cannelloni se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut. |
2 | Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu. |
3 | Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku. |
4 | Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut. |