Cazuola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cazuola
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
10 g | Sůl |
800 g | Vepřová uzená plec |
2 dl | Víno červené |
3 dl | Vývar zeleninový |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 476,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřová uzená plec, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cazuola postup přípravy receptu:
1 | Uzenou plec namočíme předem na dvě hodiny do studené vody, aby pustilo sůl. Po dvou hodinách slijeme a osušíme utěrkou. Zatím si oloupeme a na proužky nakrájíme mrkev, pórek a zelí, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Na velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, zalijeme vínem a krátce povaříme. Přidáme celer, mrkev, pórek, zelí a maso, opepříme, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 40 minut. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, poté je přidáme ke směsi v pánvi a společně dodusíme dalších 40 minut. Podáváme teplé. |