Chodský marcipán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodský marcipán
Chodský marcipán
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52292 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
0,5 g | Amonium |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
280 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Karamel |
1 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Mouka žitná bílá |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 17,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Karamel, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodský marcipán postup přípravy receptu:
1 | V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme. |
2 | Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné. |
3 | Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary. |