Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52292
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

0,5 g Amonium
0,5 kávová lžička Citronová kůra
280 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Karamel
1 polévková lžíce Med včelí
400 g Mouka žitná bílá
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
11% Sacharidy 41 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 17 mg
6% Bílkoviny 3 g

Chodský marcipán postup přípravy receptu:

1

V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.

2

Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.

3

Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept