Jednoduchý recept

Jablka na koláče

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52298

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
2 kg Jablka
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 331kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 15 mg
1% Bílkoviny 0 g

Jablka na koláče postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a namočíme do misky s 2,5 l vody a octem na 30 minut. Potom jablka scedíme a na silnějším struhadle nastrouháme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme.

2

Připravená jablka lžící naplňujeme do umytých a suchých sklenic. Povrch posypeme posypeme směsí vanilkového a krupicového cukru. Dále do každé sklenice dáme trošku skořice a vše zalijeme dvěma lžícemi vody. Naplněné sklenice uzavřeme víčky.

3

Do hrnce nalijeme zbylou vodu, naskládáme do ní připravené sklenice a sterilizujeme 45 minut od bodu varu. Následovně vyndáme z hrnce, necháme vychladit a uskladníme na chladném a tmavém místě, kde je uskladňujeme delší dobu.

Poznámka

Takto připravenými jablky naplňujeme záviny, použít je můžeme i na pečení různých koláčů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept