Rumunské párky (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunské párky (minutka)
Rumunské párky (minutka)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
1000 g | Hovězí maso zadní |
1 g | Nové koření mleté |
600 g | Paprikové lusky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 g | Tymián sušený |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 253,8mg |
Vláknina | 307,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Rumunské párky (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Prosolené hovězí maso umeleme, přidáme nové koření, pepř, tymián, česnek utřený se solí a za postupného přilévání studeného vývaru vše vymícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme silnější válečky dlouhé asi 10cm. Za občasného potření tukem je upečeme na roštu. |
3 | Paprikové lusky omyjeme, očistíme a spaříme. Nakrájíme je na nudličky, mírně osolíme a promícháme se zbylým tukem. |
4 | Při podávání ke každému párku přidáváme dávku upravené papriky. |