Brambory pečené v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52304 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory pečené v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Střed brambor vydlabeme, do otvoru dáme kousek másla a každou bramboru zabalíme do alobalu. |
2 | Brambory v alobalu rozložíme na plech do pekáče a pečeme je ve vyhřáté troubě přibližně 25 minut, až jsou měkké. |
3 | Upečené brambory servírujeme v alobalu a solíme až na talíři. |