Jednoduchý recept

Bramborová kaše se smaženou cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Bramborová kaše se smaženou cibulkou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52307

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
3 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 848kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 157 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborová kaše se smaženou cibulkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Bramborová kaše se smaženou cibulkou
Recept hodnotím spíše negativněji. Tím, že se vařily brambory v celku, došlo k nerovnoměrnému provaření a tím i k tomu, že nedovařené brambory uvnitř udělaly hrudky v kaši. Doporučovala bych před vařením brambor brambory nakrájet na přiměřeně stejně veliké kostičky :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept