Moravský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravský bramborový salát
Moravský bramborový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52309 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Moravský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Nakládané okurky necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Mrkev a petržel oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. |
2 | Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel také uvaříme doměkka. |
3 | Měkké vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak k nim přidáme uvařenou mrkev a petržel, okurky a cibuli, opepříme, osolíme, dochutíme octem a vše důkladně promícháme. |
Poznámka
Moravský bramborový salát podáváme jako přílohu k smaženým masům.