Jednoduchý recept

Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52327

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kečup jemný
1 kávová lžička Koření grilovací
800 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
4 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 220 mg
81% Bílkoviny 46 g

Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

3

V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme.

4

Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s žampionovou směsí.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou opláchneme studenou vodou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept