Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony
Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup jemný |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
800 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 733,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Koření grilovací, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa v pikantní marinádě se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme. |
4 | Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s žampionovou směsí. |
Poznámka
Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou opláchneme studenou vodou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.