Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 5233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
250 g | Telecí plec |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188,6mg |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 484,0mg |
Vláknina | 23,0mg |
Vitamín A | 106,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prožízneme \"kapsu\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena. |
2 | Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme. |
3 | Nádivka : |
4 | Maso z plecka omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme. |
5 | Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty. |
Poznámka
Pokud nám zbyde nádivka, uděláme z ní malé kuličky a uvaříme v malém množství vody cca 5 minut a podáváme je k masu. Odvar z knedlíčků použijeme k podlití masa.