Grilované klobásy ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované klobásy ve vinné marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 stroužek | Česnek |
700 g | Klobása bílá |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Žampiony čerstvé |
Na marinádu | |
---|---|
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 548,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása bílá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované klobásy ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké. |
2 | Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut. |