Vepřové plátky sterilované ve slaném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky sterilované ve slaném nálevu
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52332 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové plátky sterilované ve slaném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a ty mírně naklepeme. Kosti a kůže dobře povaříme v osolené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem z vařených kostí a ihned zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C. Maso můžeme také nakrájet na kostky.