Jednoduchý recept

Sterilované pečené vepřové maso

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52335

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové maso libové
1 dl Voda pitná
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 684kJ
0% Sacharidy 1 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 132 mg
53% Bílkoviny 30 g

Sterilované pečené vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vlastní šťávou, případně horkou vodou.

2

Poté maso nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a ihned rozdělíme do sklenice. Vypečenou šťávu přecedíme, zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept