Vepřový guláš sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš sterilovaný
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52337 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo syrové |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 28,9mg |
Vláknina | 717,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo syrové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový guláš sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme maso, ochutíme solí a pepřemm, zvolna dusíme. Mezitím občas promícháme a podlijeme horkou vodou. |
2 | Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.