Recept

Sterilované vepřové maso v mrkvi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52339

Ingredience

50 g Cibule
500 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 kg Vepřové maso libové
2 dl Voda pitná
Na jíšku
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 232kJ
3% Sacharidy 10 g
308% Tuky 231 g
2% Sodík 41 mg
55% Bílkoviny 31 g

Sterilované vepřové maso v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

2

Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.

3

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept