Brokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52348 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 kg | Brokolice |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary |
75 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 397,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice Dijonská, Kapary, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brokolici omyjeme, rozebereme a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | V nízkém hrnci na mírném ohni smícháme máslo, hořčici a citronovou šťávu s kapary. Omáčku za stálého míchání krátce provaříme a dochutíme solí. |
3 | Poté omáčku nalijeme na uvařenou okapanou teplou brokolici a podáváme. |