Salát z brokolice se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brokolice se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52351 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Křen |
3 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 171,6mg |
Draslík | 657,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 167,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Brambory, Česnek, Jogurt bílý, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Sýr Ementál (Primátor), Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z brokolice se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brokolici opláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Oloupaný košťál z brokolice rozkrájíme na 1 centimetr silné plátky. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme do ní košťály, 3 minuty vaříme. Poté přidáme jednotlivé růžičky brokolice a povaříme ještě dalších 5 minut. Brokolici vyndáme a zchladíme studenou vodou. |
3 | Omyjeme papriky, rozřízneme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme na malé kostičky. Nadrobno posekáme feferonku. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli s paprikami a uvařenou brokolicí promícháme ve větší misce. |
4 | V osolené vodě uvaříme vejce. Zchladíme ho studenou vodou a oloupeme skořápku. Nakrájíme na čtvrtiny a přidáme do salátu v misce. Na nudličky nastrouháme ementál a posypeme jím salát. |
5 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Brambory nastrouháme najemno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný křen a ocet. Všechno, tedy vařenou bramboru, česnek a křen s octem společně utřeme dohladka. Po lžících ke směsi přidáváme jogurt, smetanu a olej, promícháváme dohladka. Vzniklou omáčkou zalijeme salát, zlehka promícháme. Uložíme do chladničky a necháme alespoň 15 minut odstát. |