Květákový salát s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s kari kořením
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52354 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Květák |
50 g | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 špetka | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Kari koření |
3 polévková lžíce | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Květák, Máta, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná, Česnek, Citrony, Feferony, Kari koření, Olej sezamový, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Arašídová pomazánka, Mléko kokosové, Ocet Sherry, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Květákový salát s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme květák a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky. Fazolky omyjeme a odřežeme z nich oba konce. Omyjeme a oškrábeme mrkev a nastrouháme ji na nudličky. |
2 | Do hrnce vlijeme 500 ml vody, osolíme a přivedeme ji k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a necháme je vařit 4 minuty. Potom je hned scedíme a zchladíme studenou vodou. V dalších 500 ml osolené vody 8 minut vaříme květákové růžičky. Pak ještě 3 minuty povaříme mrkev v 300 ml vody. Všechnu vařenou zeleninu necháme okapat a vložíme do větší mísy. Promícháme. |
3 | Šalotku i česnek oloupeme, feferonku očistíme. Šalotku, česnek i feferonku nasekáme najemno. V menší misce je promícháme s arašídovou pastou, přilijeme kokosové mléko a zakysanou smetanu a dále promícháváme. Přidáme kari koření, sůl, pepř, ocet, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a sezamový olej a olej z pšeničných klíčků. Opět promícháme. |
4 | Zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce. |
5 | Na teflonové pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka. Mátu nasekáme najemno. Hotový salát posypeme opraženými sezamovými semínky a nasekanou mátou. |