Jogurtový salát z ředkviček a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový salát z ředkviček a jablek
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52373 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 413kJ
5% Sacharidy 20 g
3% Tuky 2 g
9% Sodík 179 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 418,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Jogurtový salát z ředkviček a jablek postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá neloupaná jablka rozkrájíme na kostičky. |
2 | v misce plátky ředkviček a kostičky jablek smícháme s jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou a solí. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |