Jednoduchý recept

Sterilovaný česnek v pikantním nálevu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52374

Ingredience

3 g Bobkový list
1 špetka Chilli koření mleté
100 g Cukr krupice
1 ks Feferony
3 g Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
1 dl Olej slunečnicový
3 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
5 dl Víno bílé
500 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 713kJ
8% Sacharidy 29 g
2% Tuky 1 g
10% Sodík 206 mg
6% Bílkoviny 3 g

Sterilovaný česnek v pikantním nálevu postup přípravy receptu:

1

Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.

2

Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.

3

Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.

4

Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.

Poznámka

Sterilizovaný česnek podáváme jako pikantní přílohu k pečenému, anebo vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept