Sterilovaný česnek v pikantním nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný česnek v pikantním nálevu
Sterilovaný česnek v pikantním nálevu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52374 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
500 g | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
3 g | Nové koření celé |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cukr krupice, Feferony, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sterilovaný česnek v pikantním nálevu postup přípravy receptu:
1 | Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky. |
2 | Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření. |
3 | Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut. |
4 | Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo. |
Poznámka
Sterilizovaný česnek podáváme jako pikantní přílohu k pečenému, anebo vařenému masu.