Jednoduchý recept

Gratinované brambory s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52378

Ingredience

1 kg Brambory
3,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 180kJ
11% Sacharidy 38 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 87 mg
20% Bílkoviny 11 g

Gratinované brambory s houbami postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Poté uvaříme doměkka ve směsi mléka a bílého vína, kterou jsme opepřili a osolili.

2

Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme trochu másla, přimícháme k němu prolisovaný česnek a za občasného míchání v něm orestujeme do změknutí nakrájené houby. Houby i se šťávou přimícháme do hrnce k uvařeným bramborám a vše přendáme do máslem vymazané zapékací mísy.

4

Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 40 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

Poznámka

Žampióny můžeme nahradit čerstvými hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept