Těstoviny s jemnou omáčkou z cukety a Nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s jemnou omáčkou z cukety a Nivy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
25 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
400 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 137,2mg |
Vláknina | 840,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s jemnou omáčkou z cukety a Nivy postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Cibulky a cuketu očistíme a omyjeme, okapané nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme. |
3 | V pánvi s rozehřátým olejem nejprve orestujeme slaninu, pak přidáme nakrájené cibulky a cuketu, opepříme, osolíme přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme. Potom směs v pánvi podlijeme vodou a přikryté poklicí dusíme doměkka. Nakonec přimícháme prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, naředíme smetanou. Do omáčky rozdrobíme Nivu a necháme ji za stálého míchání zcela rozpustit. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku, omáčkou přelijeme těstoviny na talířích a podáváme. |