Jednoduchý recept

Dušená marinovaná vepřová játra

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52382

Ingredience

0,5 kg Játra vepřová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 856kJ
1% Sacharidy 4 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 169 mg
48% Bílkoviny 27 g

Dušená marinovaná vepřová játra postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.

2

Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.

3

Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.

4

Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

5

Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.

Poznámka

Podáváme nejlépe s vařenou nebo dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept