Dušená marinovaná vepřová játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená marinovaná vepřová játra
Dušená marinovaná vepřová játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 376,3mg |
Draslík | 360,8mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená marinovaná vepřová játra postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet. |
3 | Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká. |
4 | Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. |
5 | Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s vařenou nebo dušenou rýží.