Jednoduchý recept

Teplý salát z brambor a slaniny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Teplý salát z brambor a slaniny 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52412
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 kg Brambory
1 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice
2 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
9% Sacharidy 34 g
21% Tuky 16 g
24% Sodík 487 mg
19% Bílkoviny 11 g
Teplý salát z brambor a slaniny
  • Teplý salát z brambor a slaniny
  • 1
  • Teplý salát z brambor a slaniny
  • 2
  • Vložit obrázek

Teplý salát z brambor a slaniny postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.

3

Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.

4

Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.

5

Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Teplý salát z brambor a slaniny
Moc dobrá příloha k nějakému přírodně upravenému masu. Místo klasické slaniny, která je hodně tučná, jsem dala libovou anglickou slaninu. Ochucení salátu hořčicí a vinným octem je super. Doporučuju.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept