Kuřecí řízky na slanině a bílém víně

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1decilitrVíno bílé
    • 600gramůKuřecí prsa
    • 1stroužekČesnek
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
26 mg
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
  • 4
    Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.
  • 5
    Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
Kuřecí řízky na slanině a bílém víně jsou naprostou delikatesou. I když se tento recept zdá z počátku jako obyčejný, výsledek je fantastický. To prostě musíte ochutnat. Kuřecí řízky na slanině a bílém víně se hodí i pro zvláštní příležitosti, takže jestli něco takového plánujete, jděte do tohoto receptu.