Jednoduchý recept

Kuřecí řízky na slanině a bílém víně

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí řízky na slanině a bílém víně 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52415
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Slanina vepřová
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
0% Sacharidy 1 g
17% Tuky 13 g
14% Sodík 280 mg
59% Bílkoviny 33 g
Kuřecí řízky na slanině a bílém víně

Kuřecí řízky na slanině a bílém víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.

2

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.

4

Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.

5

Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
Kuřecí řízky na slanině a bílém víně jsou naprostou delikatesou. I když se tento recept zdá z počátku jako obyčejný, výsledek je fantastický. To prostě musíte ochutnat. Kuřecí řízky na slanině a bílém víně se hodí i pro zvláštní příležitosti, takže jestli něco takového plánujete, jděte do tohoto receptu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept