Rizoto s Čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s Čedarem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52417 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 ks | Pórek |
125 g | Sýr Čedar |
1,5 dl | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pažitka, Sýr Čedar, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto s Čedarem postup přípravy receptu:
1 | Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme. |
2 | V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne. |
3 | Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část. |
4 | Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví. |
5 | Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme. |