Jednoduchý recept

Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52424
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
2,5 dl Šťáva jablečná 100%
1 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 259kJ
3% Sacharidy 10 g
83% Tuky 62 g
9% Sodík 189 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.

2

Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept