Natvrdo vařená smažená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Natvrdo vařená smažená vejce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52432 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bešamel |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 252,7mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 516,9mg |
Vitamín A | 292,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Natvrdo vařená smažená vejce postup přípravy receptu:
1 | Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme. |
2 | Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků. |
3 | Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat. |