Jednoduchý recept

Vepřové maso na houbách sterilované

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52438

Ingredience

50 g Cibule
250 g Houby čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
1% Sacharidy 4 g
31% Tuky 24 g
12% Sodík 231 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové maso na houbách sterilované postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm dorůžova osmažíme.

2

Houby očistíme, omyjeme, i s cibulkou je nakrájíme a společně na sádle doměkka udusíme. Vodu necháme odpařit a houby ochutíme solí.

3

Kotlety rozdělíme do sklenic, na povrch dáme houby a zalijeme použitým sádlem. Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept