Sterilovaný segedínský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný segedínský guláš
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 436,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sterilovaný segedínský guláš postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a krátce podusíme. |
2 | Sudové zelí vymačkáme, pokrájíme, přidáme do kastrolu, promícháme a společně dusíme do poloměkka. Mezitím rozmícháme mouku ve smetaně, přilijeme k zelí a necháme povařit. |
3 | Horký guláš rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temém a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.