Jednoduchý recept

Sterilované vepřové rizoto se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sterilované vepřové rizoto se zeleninou 5 1
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52440

Ingredience

50 g Celer bulvový
80 g Cibule
50 g Kedlubna
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
2 ks Rajčata
250 g Rýže loupaná
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové maso libové
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 706kJ
11% Sacharidy 39 g
77% Tuky 57 g
8% Sodík 155 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sterilované vepřové rizoto se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.

2

Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.

3

Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.

4

Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept