Sterilované vepřové rizoto se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52440 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
50 g | Kedlubna |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
2 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 126,4mg |
Draslík | 204,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rajčata, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sterilované vepřové rizoto se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme. |
2 | Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme. |
3 | Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou. |
4 | Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.