Pečené vepřové maso sterilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové maso sterilované
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 166,7mg |
Draslík | 40,9mg |
Vláknina | 771,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené vepřové maso sterilované postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, důkladně omyjeme, ochutíme solí, kmínem, vložíme do kastrolu a ve vyhřáté troubě upečeme. |
2 | Mezitím nasekáme cibuli a udusíme. Poté maso umeleme, přidáme pepř, cibuli a nakrájenou petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme. |
3 | Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. |
4 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.