Vepřové vnitřnosti sterilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové vnitřnosti sterilované
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vepřová hlava |
200 g | Vepřové ledvinky |
200 g | Vepřové srdce |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 334,8mg |
Draslík | 404,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Sůl, Vepřové ledvinky, Vepřové srdce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové vnitřnosti sterilované postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody, povaříme a nakrájíme. Rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme vývarem z vaření a ihned zavíčkujeme. |
2 | Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. |
3 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a tmavém místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.