Jednoduchý recept

Pappardelle s rukolou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52444

Ingredience

100 g Artyčoky sterilované
20 g Bazalka
25 g Chilli paprička
80 g Cibule
100 g Houby čerstvé
25 ml Olej olivový
50 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
200 g Rukola
50 g Sýr Parmezán
20 g Sůl
350 g Těstoviny Pappardelle
3500 ml Voda pitná
30 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
20% Sacharidy 72 g
30% Tuky 22 g
111% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Pappardelle s rukolou a houbami postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Artyčoky scedíme, nakrájíme na čtvrtky, houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme artyčoky s houbami, osmahneme a odstavíme.

3

Do mixéru nasypeme pokrájenou cibuli, celý česnek, natrhané listy rukoly, lístky bazalky, chilli papričku bez semínek, přilijeme víno a rozmixujeme. Směs osolíme, opepříme, přimícháme panenský olej a strouhaný parmezán.

4

Těstoviny promícháme s rukolovou směsí, upravíme na talíře, doplníme artyčoky s houbami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept