Pappardelle s rukolou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s rukolou a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52444 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Artyčoky sterilované |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
80 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
25 ml | Olej olivový |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rukola |
20 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Pappardelle |
30 ml | Víno bílé |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 467,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s rukolou a houbami postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Artyčoky scedíme, nakrájíme na čtvrtky, houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme artyčoky s houbami, osmahneme a odstavíme. |
3 | Do mixéru nasypeme pokrájenou cibuli, celý česnek, natrhané listy rukoly, lístky bazalky, chilli papričku bez semínek, přilijeme víno a rozmixujeme. Směs osolíme, opepříme, přimícháme panenský olej a strouhaný parmezán. |
4 | Těstoviny promícháme s rukolovou směsí, upravíme na talíře, doplníme artyčoky s houbami a podáváme. |