Jednoduchý recept

Telecí hrudí s citrónem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 5245

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí hruď

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 163kJ
2% Sacharidy 7 g
48% Tuky 36 g
43% Sodík 850 mg
71% Bílkoviny 40 g

Telecí hrudí s citrónem postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme máslo a pokrájený celer na něm osmahneme. Po chvilce k celeru přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme ji zlehka zpěnit. Maso osolíme a přidáme k tomuto základu, opečeme jej po obou stranách, mírně podlijeme a dusíme přikryté do poloměkka. Poté maso ze šťávy vyndáme, nakrájíme ho na plátky, přelijeme scezenou šťávou rozředěnou trochou vývaru a dodusíme do měkka.

2

Z mouky a druhé poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme ji k masu.

3

Ochutíme omáčku trochou strouhané citrónové kůry a po odstavení ji zakapeme citrónovou šťávou.

Poznámka

Jako přílohy podáváme noky, rýži, těstoviny a vařený květák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept