Jednoduchý recept

Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52462

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 dl Ocet kvasný lihový
1 dl Olej slunečnicový
1 kg Paprikové lusky čerstvé
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 96 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut.

2

Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme.

3

Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Takto připravené papriky používáme jako studenou přílohu. Jsou vhodné také na přípravu vařených jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept