Jednoduchý recept

Sépiové špagety s rajčaty a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52468

Ingredience

30 g Bazalka
120 g Créme fraiche
300 g Mušle v nálevu
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Sůl
700 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
350 g Špagety sépiové

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
18% Sacharidy 65 g
37% Tuky 28 g
145% Sodík 3 g
61% Bílkoviny 34 g

Sépiové špagety s rajčaty a smetanou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky, mušle scedíme a vybereme maso. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podusíme 10 minut, přimícháme smetanu (créme fraiche), maso z mušlí a ještě 4 minuty podusíme. Pánev odstavíme, posypeme bazalkou a promícháme. Černé těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept