Tagliatelle s krevetami na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s krevetami na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52482 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
80 g | Cibulka jarní |
400 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle s krevetami na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme krevety, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a osmažíme ze všech stran. Krevety vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, česnek, chilli papričku, orestujeme, přilijeme víno, smetanu, přidáme zázvor a vaříme dohusta. Vrátíme do pánve krevety, promícháme s omáčkou, podle chuti dosolíme, dopepříme, provaříme a odstavíme. |
3 | Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme krevetovou omáčkou a podáváme. |