Jednoduchý recept

Sterilizovaná kedlubna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52499

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 kg Kedlubna
3 dl Ocet kvasný lihový
25 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 363kJ
5% Sacharidy 19 g
0% Tuky 0 g
55% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Sterilizovaná kedlubna postup přípravy receptu:

1

Omyté kedlubny oloupeme a nastrouháme na silnější nudličky. Potom je vložíme do hrnce s osolenou vodou, do které ještě přidáme cukr a ocet a povaříme 5 minut. Scedíme, necháme okapat a naplníme kedlubnou připravené skleničky. Následovně zalijeme horkým nálevem.

2

Skleníčky uzavřeme víčky a v sterilizačním hrnci sterilizujeme 5 minut.

3

Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.

Poznámka

Takto připravená kedlubna je vhodná na přípravu různých zeleninových polévek, na přípravu zelí. Můžeme použít také do zahuštěných polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept